Open menu

teruletfejlesztes header 11

2016.01.25-én érkezett kérdés

A TOP felhívásokhoz tartozó területspecifikus mellékletek rendelkezéseinek egy része a közgyűlés által jóváhagyott és részetekre megküldött ITP dokumentumokból vezethető le (pl forrásallokáció, kiemelt célcsoportok, tevékenységek meghatározása).

A másik nagyon fontos kérdés, ami az indikátorok teljesítését fenyegeti, hogy a 4.3.1 felhívásban a szegregátumok meghatározásához a 2011. évi statisztikai adatokat kell felhasználni. Ezek alapján több város is jelezte, hogy azok alapján nem tudják kijelölni azokat a területeket, ahol az intézkedés megvalósítása indokolt lenne, viszont az elmúlt 5 évben történt változások alapján szükség lenne a tevékenységek megvalósítására. Ehhez alternatív javaslatként jegyzői aláírással hitelesített igazolások kiállítását, esetleg az adott területre kiterjedő új statisztikai felmérések lebonyolítását javasolták, melyek igazolnák a kialakult szegregátumok, vagy szegregációval veszélyeztetett területek létét.

Fenti kérdésre kiküldött válasz

A TOP-4.3.1-15 felhívás esetében sajnos nem áll módunkban eltekinteni a 2011. évi statisztikai adatoktól ebben a meghirdetési körben. A szaktárca határozott álláspontja, hogy a – főváros kivételével – minden szociális településrehabilitációval kapcsolatos felhívás (TOP, VEKOP, EFOP) azonos statisztikai adatbázison alapuló módszertant (jogosultsági követelményeket) alkalmazzon.
Javasoljuk, hogy térjünk vissza erre a problémára a benyújtási határidő lezárta után, amikor már pontosan látjátok, hogy mekkora keretet visznek el a nyertes projektek. Amennyiben nem tudjátok felhasználni a teljes keretet, úgy dönthettek annak újbóli meghirdetéséről vagy a maradványérték elcseréléséről is. A módszertan felülvizsgálatára az első körös tapasztalatok nélkül biztosan nincs már lehetőség.

 

Keresés

Térképszelvények

terkep 1

 

terkep 2