TISZTA, VIRÁGOS VESZPRÉM MEGYE DÍJÁTADÓ TAPOLCÁN

2013. november 26.

A megújult tapolcai Jókai Mór Művelődési Központban került sor a Veszprém Megyei Önkormányzat által évente megrendezésre kerülő közterület szépítési verseny díjátadó ünnepségére a közelmúltban.

Az esemény kezdetén a résztvevők Császár László polgármester kalauzolásával járhatták be a belvárosi „party sétányt”, majd a város kulturális sokszínűségét a Csobánc Népdalkör, a Kinizsi Táncegyüttes, valamint Tóth Kiara énekes előadása reprezentálta.
Megtiszteltetés, hogy Tapolcán ér véget a versengés hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Császár László, a házigazda Tapolca város polgármestere, aki kiemelte, a nemrég befejeződött milliárdos beruházás eredményeként új arculatot kapott a belváros.
A Tiszta, virágos Veszprém megyéért megmérettetésre nevező települések mindannyian győztesnek tekinthetők, hiszen környezetük szépítéséért dolgoztak, hangsúlyozta Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke. A versenyre 2013-ban minden eddigi részvételi rekordot megdöntve 65 település nevezett – emelte ki el, majd díjakat és okleveleket adott át a megjelent városok és falvak képviselőinek.
A települések lélekszáma alapján öt kategóriában hirdettek győzteseket a pályázatban. A 300 fő alatti teleülések között az első helyet Szentbékkálla érdemelte ki, a második díjat Döbrönte polgármestere vehette át, míg a harmadik helyen Hetyefő végzett. A 300-500 fő közötti települések versenyében Balatonudvari bizonyult a legjobbnak, megelőzve a második Dörgicsét és a bronzérmes Kisapátit. Bakonytamási győzött az 500 és 1000 fő közötti települések versengésében, mögötte Gógánfa végzett a második, míg Marcaltő és Paloznak holtversenyben harmadik helyezést ért el. Az 1000 és 3000 fő közötti települések között Alsóörs és Csopak osztozott az első díjon, míg a második helyen Ugod, a harmadikon pedig Révfülöp végzett. A 3000 fő fölötti települések versenyében Tapolca kapta a képzeletbeli aranyérmet, a második díjat Pápa, a harmadikat pedig Várpalota érdemelte ki.
Balatonfüred – évek óta folyamatosan kimagasló eredményei elismeréseként – a verseny különdíjában részesült, melyet a versenyt szponzoráló Pápai Talajerőgazdálkodási Kft. vezérigazgatója, Forsthoffer Ferenc adott át.

A díjazásban nem részesült települések munkáját oklevéllel és könyvjutalommal ismerte el a megyei önkormányzat. Az ünnepség zárásaként pohárköszöntőt mondott Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, aki reményét fejezte ki, hogy a megye legnagyobb közterület szépítési versenyén a jövőben még több település vesz majd részt.

Képgaléria...

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30