Wunsiedel továbbra is segít

2010. december 23.
A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Wunsiedel i. Fichtelgebirge Körzet között több évtizedes az együttműködés. Eddig programok, ifjúsági, művész, sport, gyermek, ifjúsági- képzőművészeti projektek valósultak meg. Nyáron a lesencetomaji intézetünkben alkottunk közösen.
 
Nem sokkal a vörösiszap katasztrófát követően, megérkezett az első 2000 eurónyi pénzbeli felajánlás a körzettől, majd ezután két kisbusznyi – egységcsomagokra tagolt – adomány, mely élelmiszerekből, háztartási, tisztálkodási eszközökből, gumicsizmákból, védőruhákból, maszkokból állt.
 
Mindezek után a kb. 70.000 lakosú körzet polgárainak adakozása következtében ismét érkeztek a több száz eurós befizetések, majd a körzet elnökének felesége, Rosemarie Döhler és a Lions Club közreműködésével 5000 Euró érkezett a megye számlájára.
 
És folytatják….
 
A körzet ifjúsági hivatala ügyvezetője, Uwe Götz érdeklődött, hogy szeretnének még segíteni, amennyiben elfogadjuk és ennek következménye, hogy december 17-én 19 számítógép és monitor szállítmánnyal ő maga személyesen megérkezett Devecserbe, hogy a helyi általános iskolának átadják és az informatikai, nyelvi oktatást még ezekkel a gépekkel is segítsék.
Az ügyvezetővel együtt érkezett Rosemarie Döhler, akik személyesen is meggyőződhettek arról, hogy adományaik nagy örömet okoztak, a pénzügyi támogatások pedig a legjobb célokat fogják szolgálni. Találkoztak Toldi Tamás polgármesterrel és Ékes József országgyűlési képviselővel is akik a körzet jövőbeli terveiről is adtak tájékoztatást. A vendégeket Háhn Károlyné és Göndör József kísérte.
 
És folytatják…..
 
Továbbra is nyitott a körzet, valamint Bajorország lakosai előtt a megye vörösiszap adományszámlája, melyre folyamatosan gyűjtik a befizetéseket és utalják Magyarországra.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30