Accessibility Tools

XX. Önkormányzati Kupa Pápa városában

A Veszprém Megyei Önkormányzat az idei évben XX. alkalommal rendezte meg az Önkormányzati Kupát. A 2013. évben megrendezésre kerülő Önkormányzati Kupa házigazdája Pápa városa volt.

A Pápa Városi Sportcsarnokban és a Sportcsarnok közelében hat helyszínen négy csapatversenyszámban (teremlabdarúgás, kosárlabda, sor-, és váltóverseny, valamint kötélhúzás) és tizenegy egyéni sportágban (úszás, futás, asztalitenisz, teke, tenisz, sakk, íjászat, légpuska lövészet, sudoku, szellemi vetélkedő, labdás ügyességi versenyszámok) nevezhettek az egyes önkormányzatok, járások, valamint a többcélú kistérségi társulások versenyzői. Az előbb említett hivatalokból, a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Pápa, Zirc, Balatonfüred, Sümeg, Devecser, Várpalota Város Önkormányzata, valamint Járási Hivatala, Balatonalmádi Járási Hivatal, Tapolcai Járási Hivatal, Ajkai Járási Hivatal, Berhida Önkormányzata, Veszprém Megye Önkormányzata, valamint a Somló Környéki Többcélú Kistérségi Társulás nevezésein keresztül összesen körülbelül 350 versenyző vett részt az egyes egyéni és csapat-sportági megmérettetéseken.
Minden versenyszámban az első tíz helyezettet egytől tizenegy pontig értékeltük, az egyéni versenyszámok egyszeres, a csapatjátékok kétszeres, a teremfoci és a kosárlabda háromszoros szorzóval került a pontozások során beszámításra.
A rendezvényt Lasztovicza Jenő a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, valamin dr. Áldozó Tamás Pápa Város polgármestere nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitót követően a Black Bunny Rock 'n Roll Club csoportjainak műsorát tekinthették meg a versenyzők, majd az egyes sportági helyszíneken megkezdődtek a versenyek. A Sportcsarnokban a labdarúgás, a Sportcsarnok mögötti területen az íjászat, a Sportcsarnok környéki iskolák pedig az asztalitenisz, kosárlabda, sakk, sudoku, és légpuska-lövészet, a Várkert a futó-, és a Várkertfürdő pedig az úszóverseny lebonyolításának adott ideális helyszínt. A táncos kedvű hölgyek szintén a csarnok mögött felállított sörsátor mellett a Zumba világába csöppenhettek bele, míg a sörsátorban a sport utáni fehérje bevitelről a Pápai Hús Kft. gondoskodott, finom falatokból összeállított menüjével. A labdás ügyességi versenyszámok egyik érdekessége a Sportcsarnok mögött található „skate” pályán felállított sebességmérő kapu volt, ahol a versenyzők a rúgásuk és a dobásuk sebessége alapján mérhették össze erejüket. A labdarúgás mellett a sportnap egyik legnépszerűbb versenyszáma a kötélhúzás volt, valamint a kötélhúzás után megrendezett sor-, és váltóversenyek.
Késő délutánra az összes versenyszám lebonyolítása befejeződött, s a gyors eredményszámlálás ideje alatt a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola lány tornászcsapatának műsora szórakoztatta a közönséget. Az eredményekért (1.-3. helyezett egyéni-, valamint csapatsportágak) járó díjakat Dr. Imre László megyei jegyző, és Dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere adta át, az eredményhirdetést követően Dr. Áldozó Tamás értékelte a nap eseményeit.
A rendezvény kísérőprogramja az Esterházy kastély-, valamint az előzetes regisztrációt követő Pápai Bázisreptér látogatása volt. Mindkét programon szép számmal vettek részt az Önkormányzati kupa résztvevői és családtagjaik.

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30